Els punts negres Perecaus i Ràdio Andorra quedaran resolts el 2012

Autor: IRENE CASASAYAS
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 28 de Juliol de 2010

Si els terminis d’execució d’obra segueixen el ritme fixat, els punts negres de Perecaus (Canillo) i de Ràdio Andorra (Encamp) situats a la carretera general 2 (CG-2) quedaran eliminats a partir de l’any 2012. Així ho va anunciar el ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, en el transcurs d’una visita d’obres que va tenir lloc durant el matí d’ahir.

El ministre va comprovar sobre el terreny l’estat i l’evolució de quatre de les obres de la xarxa viària nacional. En primer lloc va visitar l’eixamplament i rectificació de la CG-2 a l’alçada de Perecaus, uns treballs que havien d’estar enllestits el mes de juny passat, però que per motius “aliens”, segons Barcia, com ara les condicions meteorològiques dels mesos d’abril i maig, s’han hagut de prorrogar fins a la tardor. També en aquest tram es projectarà una rotonda subjectada a partir d’un mur que baixarà fins al llit del riu. D’aquesta part, se’n preveu la licitació “abans de Nadal”, va indicar el ministre. La constructora adjudicatària és Trebisa i l’import invertit pels treballs, que també inclouen una galeria de serveis, és de prop de 7,1 milions d’euros.

En la mateixa zona de la nacional a l’altura de l’entrada de Canillo, l’empresa Treposa s’encarrega de la instal.lació d’unes barreres dinàmiques per assegurar els blocs rocosos del Roc del Quer. La consecució dels treballs també ha patit un retard a causa de les negociacions sobre l’arrendament d’un terreny particular. Així mateix, segons es va assenyalar des d’Ordenament Territorial, abans del novembre vinent les obres en aquesta àrea quedaran resoltes. El pressupost destinat a l’apuntalament dels rocs és de 597.000 euros.

La següent visita va ser a l’històric punt negre del revolt de Ràdio Andorra. Del buidatge de terres i de la construcció de dos túnels amb dos carrils d’anada i tornada, respectivament, se n’encarrega l’UTE formada per Treballs Públics Armengol i per Montané. La dotació econòmica que adreça el Govern a l’esmentada obra és de prop de 7,5 milions d’euros, i la seva finalització es contempla pel juny del 2012.

Barcia va explicar que el 80% de l’excedent de terres extret a la zona es restablirà per sobre dels dos túnels artificials. El 20% restant ja ha estat dipositat a l’abocador del Maià d’Encamp. Cal recordar que la construcció d’aquesta infraestructura acabarà amb el pronunciat revolt que uneix la Valira Nova amb la rotonda d’entrada al poble d’Encamp.

RETARD NO SIGNIFICATIU / La consecució de les obres de la boca est del túnel dels Dos Valires, que està sent construïda per la UTE Copsa-Axa, està fixada per al gener de l’any vinent i té un cost de 15.779.000 euros. Tot i que l’obra no segueix els terminis fixats a causa de l’aturada dels treballs a la boca oest, el responsable d’Ordenament Territorial va assegurar que «avui no és un retard significatiu».

pdf3.jpg