El PSC de la Seu reivindica que els fronterers rebin l’atur

Autor: ABEL GALLARDO
Font: diari d'andorra
Publicat el: 17 de Juliol de 2010

El portaveu del PSC a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, va parlar de la necessitat que es creï un subsidi d’atur per als fronterers.

Va ser una de les qüestions que es va tractar en la reunió que va mantenir ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va respondre que s’estan buscant solucions amb el govern espanyol. Bartumeu va comentar que arran d’una trobada que va mantenir a Madrid amb el ministre de Treball de l’Estat veí, Celestino Corbacho, s’ha posat en marxa una taula de treball que està analitzant la situació. Ordeig va manifestar la importància que s’atorgui aquest ajut perquè el nombre de fronterers ha disminuït perquè han perdut la feina. “Ara més que mai és important resoldre aquest aspecte”, comentava. A més, aquest col·lectiu representa el 25% de la població activa de la capital de l’Alt Urgell, segons el regidor socialista. També va explicar que el seu grup estarà alerta de tot el que s’acordi a propòsit d’aquest tema.

Una altra de les qüestions que van tractar Bartumeu i Ordeig és la necessitat que el govern espanyol mantingui com a prioritàries les obres de millora de la carretera N-145. El mes que ve el ministeri de Foment d’Espanya anunciarà les infraestructures que es veuran afectades per la retallada pressupostària. El cap de Govern va estar d’acord en el fet que Espanya hauria de finalitzar les obres d’aquesta via en els terminis que es va fixar, i que haurien de culminar en dos o tres anys. “S’ha de fer pressió perquè es retardin el mínim possible. És una artèria entre Andorra i la Seu.”

Ordeig va proposar en la reunió potenciar les relacions econòmiques entre l’Alt Urgell i el Principat. De fet, va dir que seria positiu que empreses del país s’instal·lessin a la Seu. En aquest sentit també va manifestar que s’han d’impulsar conjuntament els atractius turístics dels dos territoris i crear noves sinergies entre les estacions que hi ha a Andorra i els punts d’interès culturals i històrics que poblen la comarca fronterera.

pdf3.jpg