Bartumeu dóna suport a una proposta pro drets de les dones

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Novembre de 2007

el Periodic

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata Jaume Bartumeu és un dels dotze integrants de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa que recentment ha donat suport a la proposta de resolució que ha promogut la diputada romanesa Minodora Cliveti per a la celebració, l’any vinent, del centenari del naixement de Simone de Beauvoir, intel.lectual i escriptora francesa que va ser un símbol de la lluita a favor dels drets per a l’emancipació de la dona.

Així, en la proposta (on a més de la rúbrica del líder de l’Alternativa compta amb la signatura favorable de dotze parlamentaris, nou d’ells socialistes, tres de liberals i un parlamentari italià del grup popular) es manifesta, entre d’altres, que tot i els progressos que s’han realitzat en la matèria en qüestió, encara resta molta feina per desenvolupar plenament els drets de les dones de cara al fet que puguin gaudir d’un desenvolupament professional que els permeti la conciliació de la vida personal i laboral. En aquest sentit, «la sensibilitat del gran públic és indispensable per construir una societat més igualitària», es remarca en la proposta de resolució. Igualment, s’argumenta que s’han d’impulsar les accions de mobilització per aquest causa, tal com va combatre en el seu dia Simone de Beauvoir. A la vegada, en el text impulsat per Cliveti s’indica que el Consell d’Europa «és plenament conscient del paper que ha de tenir l’educació, especialment en els més joves, per promoure els drets de les dones i lluitar contra els estereotips sexistes ».

Finalment en la proposta de resolució que ha tingut el suport de Bartumeu, se suggereix a l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa que es plantegi tirar endavant una acció paneuropea a favor de la igualtat entre les dones i els homes. Més concretament, es pretén que aquesta iniciativa se sustenti «en personalitats conegudes a Europa en els àmbits acadèmics, polítics, artístics i esportius ».

pdf.jpg