Les conclusions de l’Observatori Pirinenc del canvi climàtic es presentaran a l’octubre

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 13 de Juliol de 2010

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) presentarà les primeres conclusions de l’Observatori pirinenc del canvi climàtic a l’octubre, a la localitat francesa de Luchon.

Així ho va explicar el president de torn de la CTP, Martin Malvy, que es va reunir ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

La trobada també va servir per tractar temes de cooperació transfronterera, com ara en matèria d’infraestructures viàries; però també d’altres qüestions relacionades amb la CTP, com la creació d’un organisme mixt entre el Govern i els comuns que permeti l’adhesió d’Andorra com a membre de ple dret. Malvy, que també presideix el Consell Regional de Migdia-Pirineus, va aprofitar la seva estada al Principat per visitar l’ampliació del Lycée Comte de Foix.

En la trobada mantinguda ahir entre Martin Malvy i Jaume Bartumeu, els dos mandataris van fer un seguiment d’aquells temes en què Migdia- Pirineus i Andorra treballen plegats, com ara els projectes en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus. En aquest sentit, Malvy va voler felicitar la participació d’Andorra en la creació de l’Observatori Pirinenc del canvi climàtic, atès que al Principat «hi ha molts bons científics que hi han aportat molt». El president de la CTP va assenyalar que l’Observatori «no és un equipament nou, no és una infraestructura de més», sinó que és fruit de «la col·laboració dels científics del conjunt de la serralada pirinenca» per posar en comú els coneixements que han de permetre avaluar quines són les evolucions del clima a la regió.

En la trobada que farà la CTP a l’octubre es tractarà també en quin punt està l’entrada d’Andorra a la CTP com a membre de ple dret, que segons Malvy pot arribar abans d’un any «si tot va bé».

pdf3.jpg