El Govern designa Beal, Bonet, De Celis i Ronchera representants seus a la CASS

Autor: E.O.G.
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Juliol de 2010

El Consell de Ministres va nomenar Josep Maria Beal, Sílvia Bonet, Guillem de Celis i Montserrat Ronchera representants al Consell d’Administració de la CASS.

Segons va explicar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, es tracta de la designació d’un «equip» amb membres que han assumit responsabilitats en diferents àmbits, amb «capacitat de treballar col·lectivament per l’interès del país». El líder de l’Executiu va afegir que aquest equip tindrà «bona interlocució amb els ministres», especialment amb el de Finances i la de Salut. Aquests quatre consellers, juntament amb els quatre escollits pels afiliats, s’hauran de reunir entre el 21 i el 22 de juliol per escollir el president.

D’altra banda, el Govern va rebre el plàcet de la Nunciatura Apostòlica per nomenar Miquel Àngel Canturri com a ambaixador a la Santa Seu.

Viatge a San Marino

Bartumeu viatjarà aquest diumenge a San Marino on mantindrà diverses reunions de treball l’endemà per intercanviar informacions i posicions sobre les vies d’acostament a la Unió Europea i l’intercanvi d’informació en matèria fiscal. Es tracta d’una trobada que tenien pendent des del setembre. El cap de Govern es reunirà amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors i Polítics –equivalent a un ministre–, amb els caps d’Estat, i diferents formacions polítiques.

L’objectiu és d’intercanviar experiències en el camp de l’acostament a la UE, en què tots dos països, «veïns interiors» estan interessats, encara que amb ritmes diferents (a San Marino hi ha forces que advoquen per una integració plena), del desenvolupament de la «fase inicial» de l’intercanvi d’informació fiscal i començar a parlar de la «segona fase», que ha de ser la negociació dels convenis que han d’evitar la doble imposició. De la mateixa manera, Bartumeu parlarà amb els responsables del desenvolupament tributari de la República de San Marino.

pdf3.jpg