Josep Maria Beal serà el president de la CASS

Autor: ALEIX TUGAS / RICARD POY
Font: diari d'andorra
Publicat el: 2 de Juliol de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir les quatre persones que ha designat el consell de ministres per completar el consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), que s’afegiran als quatre membres electes a partir del proper 7 de juliol.

Josep Maria Beal, Montserrat Ronchera, Guillem de Celis i Sílvia Bonet són les quatre persones que han merescut la “confiança” del cap de Govern, tal com ell mateix ho va expressar.

“La trajectòria en institucions públiques del país” i “la bona preparació” són els principals motius que el líder socialdemòcrata va exposar per justificar la tria del nou equip, que s’integrarà en la gestió de la Seguretat Social. D’entre tots, serà Josep Maria Beal qui ocupi el càrrec de president del consell d’administració, segons va confirmar ell mateix al Diari poc després de l’anunci de Bartumeu.

Beal va ocupar el càrrec de síndic general el 1990, tot i que va haver d’abandonar-lo pocs mesos després per motius de salut. Beal va ser membre actiu del comitè directiu del Partit Socialdemòcrata, i posteriorment va ser el portaveu del partit a Escaldes- Engordany. Al comú d’aquesta parròquia va ser conseller de l’oposició durant el mandat que va durar entre el 2003 i el 2007, i posteriorment va decidir abandonar la política i deixar la militància al PS.

“Segurament serà així”, va afirmar Beal quan se li va demanar si ocuparia la presidència, tot i que es va mostrar prudent i va asse – nyalar que “cal respectar el formalisme” i esperarà la decisió oficial del consell d’administració, el proper 22 de juliol. No obstant això, va admetre que ocuparà el càrrec “excepte si hi ha una situació imprevista”.

El motiu de l’acceptació del càrrec és “per fer un favor a un amic, Jaume Bartumeu”, segons va declarar Beal. El cap de Govern li va formular la proposta fa ja força dies, i la setmana passada Beal ja va comunicar-li la decisió d’acceptar. Així mateix, l’exsocialdemòcrata es va mostrar molt conscient de la difícil situació que en aquests moments travessa la parapública. “No és cap regal”, va afirmar, “perquè la situació actual és molt complicada, però a vegades cal sacrificar-se per fer front als reptes importants per al país”, va sentenciar. Beal va mostrar- se disposat a conèixer bé la situació interna “abans de prendre cap decisió”.

pdf3.jpg