El Govern avala cinc projectes del programa de finançament privilegiat d’empreses

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 28 de Juny de 2010

El programa de finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació endegat pel Govern el març passat comença a donar els seus fruits. L’Executiu avalarà cinc dels projectes presentats, després que la comissió mixta avaluadora emetés un dictamen favorable. Segons va informar el Govern ahir, fins ara s’han presentat una vintena de sol.licituds a la comissió mixta constituïda per la Cambra de Comerç, la societat Andorra Desenvolupament i Inversió, l’Associació de Bancs i l’Executiu.

Fins ara, la comissió ha avaluat un total de 14 projectes, cinc dels quals han obtingut una resolució favorable, un una resolució desfavorable i vuit estan en procés de revisió, en espera que els sol.licitants aportin documentació addicional. Les sol.licituds aprovades per la comissió mixta rebran l’aval bancari del Govern per obtenir crèdits en unes condicions més avantatjoses.

Segons van explicar ahir des de l’Executiu, la majoria de sol.licituds presentades «preveuen la creació d’un nou negoci i el desenvolupament d’activitats innovadores i pioneres a Andorra»; es tracta de «projectes emprenedors que pretenen arriscar mitjançant l’oferta de nous productes i serveis».

El total les sol.licituds d’ajuda presentades ascendeix a un import global de tres milions d’euros, xifra que se situa sensiblement per sota dels 12,5 milions que l’Executiu destina al programa. Segons el comunicat de premsa fet públic ahir pel Govern, el Ministeri d’Economia i Finances i el Servei de Tràmits de l’Executiu han registrat un increment del nombre de persones interessades en el programa de finançament privilegiat d’empreses. Això va fer que la comissió mixta decidís incrementar la freqüència de les seves reunions i ara es troba un cop per setmana.

pdf3.jpg