El cap de Govern posa el Copríncep al corrent de la situació política del país

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 26 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va passar comptes, ahir, al Palau Episcopal. El màxim responsable de l’executiu va posar al dia el copríncep Joan Enric Vives de la situació política i econòmica que viu el Principat.

Segons fonts de la Mitra, es tracta d’una de les trobades habituals, de tràmit, que mantenen tots dos dirigents. El cap de Govern hauria informat el cap d’Estat de les qüestions en curs. La trobada arriba just després de celebrar-se el primer aniversari de l’arribada de Bartumeu al poder i d’haver dut a terme un debat d’orientació política que va evidenciar, un cop més, la complexitat d’arribar a consensos en el marc de la cambra parlamentària. Segons les diverses fonts consultades, no hauria passat per alt, tampoc, la propera visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, a Andorra. Encara queda molt per acabar de tancar el programa d’actes, que ahir fonts de l’entorn francès van reiterar que serà llampec, però és clar que entre Sarkozy i Vives hi haurà una salutació formal que no se sap, però, ni quin format tindrà. Ni quan, quant o com.

L’arquebisbe ad personam i Bartumeu, segons les fonts, s’haurien reunit durant una bona estona al palau alturgellenc en un clima cordial. I després de ser inicialment acompanyats, l’un, pel seu secretari, Joan Massa, i l’altre, per la cap de gabinet, Marian Sanchiz. Ja sols, el cap d’Estat i el cap de Govern haurien tractat des de qüestions que lliguen el Principat i l’Església a d’altres d’un component estatal molt més marcat. Així, segons els consultats, entre les qüestions amb un accent més bilateral pel vessant religiós del cap d’Estat hi havia aspectes relacionats amb l’educació i, també, amb el patrimoni. Quant a qüestions d’un impacte estatal més preuat, Bartumeu hauria exposat a Vives les negociacions obertes tant per arribar a acords dins el país com per portar a bon port afers exteriors pendents.

pdf3.jpg