Bartumeu proposa als grups les bases per crear la taula de la funció pública

Autor: m. m.
Font: bon dia
Publicat el: 24 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va donar a conèixer ahir la proposta de Taula de Treball sobre la Funció Pública enviada a principis d’aquesta setmana als grups parlamentaris, d’acord amb el compromís apuntat durant el debat d’orientació política.

Bartumeu ofereix la participació de dos membres de cadascun dels grups, juntament amb sis membres de l’executiu i set més dels sindicats. Bartumeu va plantejar als presidents dels grups parlamentaris funcionar amb dos grups de treball, un que funcioni de manera plenària i que abordi la reforma de la funció pública, i un altre, integrat per dos representants de la taula, encarregat d’elaborar estudis comparatius amb altres països. Així mateix, el cap de l’executiu proposa una metodologia i un calendari concrets, amb sessions plenàries que començarien el dia 29 de juny i s’allargarien fins al 7 de desembre.

Pel que fa al contingut de les reunions plenàries, Bartumeu proposa que la taula de treball treballi i analitzi els textos normatius actuals per identificar els punts clau de la llei i els punts de millora o de modificació; que elabori diverses propostes alternatives i que reprengui els treballs ja realitzats pels sindicats, la funció pública o la comissió consultiva.

Bartumeu va desestimar la demanda de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) que l’acabada de crear plataforma d’empleats comunals prengui part en aquesta taula de treball. El cap de Govern va argumentar que “la reunió del 29 de juny és per parlar de l’administració general”, de manera que “no correspon que [els treballadors dels comuns] hi siguin.

Reunió amb els cònsols

No obstant, el cap de l’executiu va deixar la porta oberta a la participació de la plataforma en les reunions que mantindrà amb els cònsols a partir del 7 de juliol, amb l’objectiu de tractar de les competències i les transferències. En aquest sentit, Bartumeu va explicar que dimarts passat va trametre una carta a cadascun dels cònsols per convocar la primera reunió, que servirà per establir els criteris de les trobades posteriors.

pdf3.jpg