El cap de Govern es reunirà amb els cònsols el 7 de juliol

Autor: Iago Andreu
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 23 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i els cònsols de les set parròquies es trobaran el 7 del mes vinent per preparar la taula de negociació de l’acord polític nacional. La data coincideix amb la de la propera reunió de cònsols i haurà de servir per donar el tret de sortida a les reunions d’una taula a la qual més endavant hi seran convidats els grups parlamentaris. La setmana que ve, el cap de Govern es trobarà amb els grups i amb els representants de la plataforma sindical.

La intenció tant de l’Executiu com dels comuns era fer coincidir aquesta primera trobada amb la propera reunió de cònsols, que se celebrarà a Canillo. Després de la reunió, si totes dues parts ho troben convenient, es convidarà els tres grups parlamentaris a participar en una taula que haurà de tractar la revisió de les competències, les transferències i les finances comunals. Aquest assumpte ja ha estat objecte d’anàlisis en diverses reunions de cònsols i formava part del front comú proposat per ApC a Bartumeu i que el cap de Govern va acceptar.

El front comú, anomenat pel Govern acord polític nacional, s’estructura també en una segona taula, la que haurà d’aplegar l’Executiu, els grups parlamentaris i els sindicats de funcionaris per revisar la Funció Pública i fer-la més sostenible. Les converses entre els sindicats i el Govern, tal com va avançar aquest rotatiu la setmana passada, ja estan més avançades. Dimarts vinent està previst que es trobin els representants sindicals amb el Govern i els grups parlamentaris en una taula en què l’Executiu tindrà cinc representants, els grups en tindran sis –dos per cada grup–, mentre que els sindicats estaran representats per set persones.

pdf3.jpg