El Govern autoritza les obres d’estabilització de la boca oest del túnel dels Dos Valires

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Juny de 2010

Jaume Bartumeu, el cap de Govern, va informar ahir que havien autoritzat que es facin les obres urgents d’estabilització a la zona del túnel dels Dos Valires on hi va haver el darrer sinistre. Segons va comentar Bartumeu, «ara només hem decretat les mesures d’assegurament. Abans que es reprenguin les obres, hi ha d’haver altres informes sobre les causes del darrer sinistre». El mandatari va afegir que «crec que aquestes obres d’estabilització podrien estar enllestides en vuit o quinze dies».

També s’ha autoritzat l’aixecament parcial del precinte administratiu que hi havia en la zona sinistrada. El motiu és que es pugui complir una sentència de la Batllia en què dóna dos mesos als presumptes responsables del sinistre, la UTE constructora i la UTE de la direcció facultativa, perquè puguin anar al lloc del sinistre i fer les seves valoracions. D’aquesta manera, la Batllia permetria que accedissin, sota control de la Policia, i en fer les seves valoracions podrien presentar les al·legacions que considerin pertinents. Finalment, Bartumeu va dir que considerava poc probable que la causa del darrer sinistre fos un efecte de la diferència de temperatures. El mandatari també va voler ressaltar que «de cap manera acceptarem un sobrecost per un sinistre que ha estat responsabilitat de la UTE».

D’altra banda, el cap de Govern va informar que havia mantingut una trobada amb els responsables dels sindicats de la funció pública per modificar aquest important text legal. Segons va dir, volia a donar a conèixer als sindicats una sèrie de propostes en aquest àmbit que presentarà públicament avui en el Debat d’Orientació Política. En aquest Debat explicarà si aprova la proposta d’un front comú d’Andorra pel Canvi, entre altres qüestions.

Finalment, Bartumeu també va voler aclarir que «el Govern encara no ha decidit congelar l’acord monetari amb la Unió Europea (UE)» com havien donat a entendre diversos consellers generals que van assistir a la compareixença del cap de Govern dimarts davant la Comissió Legislativa de Política Exterior. Segons va dir, «encara no ho hem decidit. El que està clar és que volem presentar un nou acord d’associació amb la UE» i va comentar que aquest desig era compartit també per CR.

pdf3.jpg