Miquel Alís defineix com a “disfressa del PLA” la candidatura d’UP

Autor:
Font:
Publicat el: 22 d'Octubre de 2007

aternativa-no-ordinopetita.JPG

El cònsol major d’Encamp i candidat a la reelecció de l’Alternativa a Encamp, Miquel Alís, es mostra sorprès per la forma com el número 1 d’Units per al Progrés (UP), Pere Torres, ha qualificat la candidatura que encapçala.

Torres va presentar UP dijous passat, opció que va descriure com a “independent”. Per això, Alís es pregunta: “a qui vol enganyar el sr. Torres? Per què menysté l’electorat? Tots sabem que la llista que lidera és una disfressa del Partit Liberal”. 

Miquel Alís recorda que la candidatura d’UP és encapçalada per l’exministre d’Agricultura del govern Pintat i tancada, en darrera posició, per Xavier Montané, exministre d’Educació del govern liberal. Però, si aquestes dades no deixen prou clar que UP és el mateix que PLA, Alís ha volgut detallar, també, que el primer presentador i representant legal d’Units per al Progrés és Josep Rodríguez, vicepresident del PLA i conseller del Comú d’Encamp pel PLA. Altres noms que remeten directament a les sigles liberals és el d’Enric Pujal i Areny, exministre de Presidència i Turisme del govern liberal, qui també presenta la candidatura, així com el d’Alain Bernat, conseller general del PLA.

Per al líder de l’Alternativa a Encamp, Miquel Alís, l’únic exercici de sinceritat realitzat per Torres és el d’haver-se autodefinit com un “polític de dretes”. Tot i així, Alís ha destacat que “les contradiccions que pateix Torres no només el porten a amagar-se de les seves sigles polítiques, sinó també a creure que pot intentar vendre la importància de les polítiques socials des d’una postura de dretes”.

D’altra banda, Alís ha lamentat la poca credibilitat d’UP, “una candidatura que intenta desmarcar-se dels liberals sense èxit, cometent errors tant barroers com facilitar la llista dels candidats des de l’oficina del Partit Liberal o oferint una imatge de campanya idèntica a les parròquies on el PLA sí que es presenta a cara descoberta, Canillo, Ordino, la Massana i Sant Julià”, en referència a la publicitat publicada a la premsa.

Cap relació de la candidatura d’UP amb Renovació Democràtica

El president de Renovació Democràtica (RD), Ricard de Haro, també ha volgut desmentir que hi hagi cap membre de RD a la candidatura d’UP, tal i com, segons recullen algunes informacions publicades, ha comentat Pere Torres.

Els integrants de l’Alternativa volen deixar clar, d’aquesta manera, que Units per al Progrés no té res a veure amb cap dels partits que engloba l’Alternativa.

Document en format pdf      Recull de premsa