Rosa Ferrer posa de manifest la incoherència del PLA i del CDA

Autor:
Font:
Publicat el: 19 d'Octubre de 2007

aternativa-no-ordinopetita.JPG

La candidata de l’Alternativa a Andorra la Vella, Rosa Ferrer, considera que el primer acte de campanya de la candidatura de Progrés Comunal “ha deixat ben retratat el desgavell de la memòria del PLA i del CDA“.

Ferrer respon, així, a la iniciativa de Progrés Comunal de fer-se una fotografia davant de les antigues estructures de l’Avinguda Meritxell per a donar el tret de sortida a la cursa electoral.  

La número 1 de l’Alternativa a la capital ha indicat que “sembla que els han aconsellat de posar-ho com a exemple del que qualifiquen com a ‘desgavell’ de la gestió del Partit Socialdemòcrata, però l’autèntic desgavell només el trobem en la memòria del PLA i del CDA“. I és que, tal i com ha explicat Rosa Ferrer, a Andorra la Vella, el PLA es presenta “mig d’amagat en coalició amb el CDA sota la plataforma anomenada Progrés Comunal, després que diumenge al vespre el Partit Liberal realitzés un congrés per proclamar les seves candidatures a Canillo, Ordino, La Massana i Sant Julià.

Apel·lant a la coherència, Ferrer ha volgut recordar que el dia 8 d’octubre de l’any 2002 es va celebrar Consell de Comú a Andorra la Vella, on el punt número 6 de l’ordre del dia va ser el següent: “Estudi i aprovació si escau de la proposta de seleccionar a un equip de professionals de l’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció d’obra dels treballs de remodelació i embelliment de l’Avinguda Meritxell…”

Segons consta en l’acta d’aquella sessió, la proposta fou “… acceptada per unanimitat i en conseqüència s’acorda adjudicar el projecte de REMODELACIÓ DE L’AVINGUDA MERITXELL A EMBT, Arquitectes Associats…”

La candidata de l’Alternativa ha convidat a tenir present que entre els avaladors de la candidatura de la coalició PLA-CDA, presentada el dia 16 d’octubre del 2007 per a les eleccions del 2 de desembre del 2007, hi apareixen les signatures de Josep M. CABANES (PLA), Carles TORRALBA MASSIP, Joan MONTSERRAT VIDAL i Joan ALIAS (CDA), les mateixes persones que el dia 8 d’octubre del 2002 van votar, en el Consell de Comú, a favor de l’adjudicació del projecte de remodelació de l’Avinguda Meritxell, amb estructures incloses.

D’altra banda, en la sessió del Consell de Comú celebrada el dia 1 d’octubre del 2003 es va aprovar per unanimitat adjudicar a CEVALLS, S.A. i LOCUB, S.A. els treballs de remodelació i embelliment de l’Avinguda Meritxell i espais adjacents…

Tal com recorda Rosa Ferrer, aquesta adjudicació de l’obra de l’Av. Meritxell –insisteix, amb les polèmiques estructures metàl·liques incloses– va ser doncs votada pels consellers del PLA, Pere CANTURRI CAMPOS i Esteve DOLSA PALLÉ, i del CDA Joan ALIAS i Joan MONTSERRAT, així com Carles TORRALBA MASSIP, cònsol menor.

Deuen ser molt desmemoriats ja que critiquen el que van aprovar i aplaudir l’any2002 i l’any 2003. Això sí que és una manca de coherència i de responsabilitat”, ha afegit Ferrer, que ha volgut aclarir, així, que el projecte i les obres –inclosa la instal·lació inicial de les estructures metàl·liques– fou acordat pel Comú anterior, en el mandat 2000-2003, amb els vots favorables del PLA i del CDA.

Alhora, la candidatura de l’Alternativa insisteix a deixar clar que l’actual majoria comunal socialdemòcrata s’ha limitat a seguir l’execució d’unes obres i treballs que havia acordat l’anterior Comú. De la mateixa manera, ha estat l’actual Comú socialdemòcrata qui, després d’escoltar les queixes i consultar la ciutadania, va acordar retirar les estructures metàl·liques instal·lades.

Document en format pdf      Recull de premsa