El Govern enquesta els estudiants per posar-los en contacte amb les empreses i recuperar el talent

Autor:
Font: Més Andorra
Publicat el: 8 de Juny de 2010

El Govern ha començat a enquestar els estudiants que enguany acaben els seus estudis. Aquest és el primer pas per realitzar i anar actualitzant el cens permanent d’estudiants a l’estranger, que ha de servir per planificar el retorn d’estudiants i treballadors qualificats al país.

Aquest és un dels compromisos adoptats per l’Executiu en el marc de la Taula de diàleg per un pacte per al treball i el  desenvolupament econòmic. D’aquest objectiu se’n deriven dues grans accions: l’organització d’un fòrum anual d’estudiants  i empreses que permeti la interrelació entre els dos col·lectius, prevista per al quart trimestre d’aquest 2010, i la interconnexió entre l’oferta i la demanda laboral adreçada als estudiants. Igualment, es vol desenvolupar una borsa de treball específica pels estudiants de cara l’any vinent.

En l’enquesta, que ja ha començat a realitzar aquest mes de juny la secretaria d’Estat d’Esports, Joventut i Voluntariat, es demana als estudiants si volen continuar la seva formació el curs vinent, on la volen cursar, si volen treballar, en què, si estan disposats a participar al fòrum per connectar estudiants i empresaris, i si els interessa estar dins la borsa de treball.

La informació que reculli el Govern a partir d’aquesta enquesta també servirà per planificar les polítiques de joventut a partir de dades actualitzades, i també per donar a conèixer entre el col·lectiu els recursos i les iniciatives que es destinen als joves.

pdf3.jpg