El Govern actualitza el cens d’estudiants a l’estranger

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 8 de Juny de 2010

El Govern actualitzarà el cens permanent d’estudiants a l’estranger. Per fer-ho, realitzarà una enquesta als estudiants que aquest any enllesteixen els estudis a Andorra. De fet, aquesta enquesta ha començat a practicar-se aquest mes des de la Secretaria d’Estat d’Esports, Joventut i Voluntariat. Es tracta d’una primera acció que té per objectiu fer viable el retorn planificat dels estudiants i treballadors altament qualificats que es troben a l’estranger.

Les dues grans prestacions que oferirà el desplegament del compromís 25 de la Taula de Diàleg per un pacte per al treball i el desenvolupament econòmic són l’organització d’un fòrum anual d’estudiants i empreses que permeti la interrelació entre els dos col.lectius acompanyada d’informació i assessorament relatius a les eines a disposició dels estudiants, així com la interconnexió entre l’oferta i la demanda laboral adreçada als estudiants (pràctiques formatives, treball temporal i retorn planificat –accés al mercat del treball programat en els darrers cursos universitaris).

Les dades dels estudiants a qui es dirigeix l’enquesta faciliten des del Cens Escolar del Ministeri d’Educació i Cultura, tal com indica el decret que regula el fitxer de dades personals de l’Enquesta als estudiants del Govern d’Andorra.

La connexió dels estudiants amb les empreses del Compromís 25 sorgeix de la voluntat de planificar la inserció laboral dels estudiants. Els objectius d’aquest Compromís 25 són establir circuits per entrecreuar l’oferta i la demanda del mercat de treball, els destinataris potencials de les quals han de ser o poden ser els estudiants.

El projecte també preveu acompanyar els estudiants i oferir-los el màxim de recursos que tenen al seu abast. El fet que el Govern disposi de dades actualitzades entorn els joves possibilitarà que pugui planificar les seves polítiques de joventut partint de realitats.