Interior confia a signar el conveni en matèria de seguretat i prevenció amb els comuns aquest estiu

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 1 de Juny de 2010

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, confia que el conveni de col·laboració amb els comuns en matèria de prevenció, seguretat i atenció ciutadana es pugui signar «abans de les vacances».

Com a mínim el conveni marc. De cara a la tardor, es treballaria per desenvolupar els diferents plans parroquials de col·laboració, on s’inclouran les especificitats.

Naudi va acabar ahir la ronda de contactes amb els diferents cònsols, i la seva percepció és que «hem trobat una bona acollida» i que «s’ha avançat molt». Les diferents reunions han servit per plasmar les actuacions i intercanviar opinions.

Ara, el contingut del conveni s’analitzarà per part dels diferents comuns i a la propera reunió de cònsols, d’on sortiran noves aportacions.

Naudi va explicar que l’objectiu és «unir esforços per les prestacions, millorar els serveis i aprofitar les sinèrgies per ser més operatius». De fet, la cooperació entre agents de circulació comunal i Policia ja és efectiva, i potenciar- la. Dins el conveni, els agents de circulació rebran formació per desenvolupar les tasques i competències que els atribueix la llei, com assistir en accidents sense ferits, o actuar com a persones jurades.

Entre les especificitats parroquials, Víctor Naudi va comentar que una de les problemàtiques més recurrents és l’excés de velocitat en determinades vies. D’aquesta manera, per mitjà del conveni, i gràcies a l’intercanvi d’informació, la Policia podrà actuar amb molta més concreció i traslladar els radars als llocs més problemàtics.

pdf3.jpg