Un campus virtual que costarà 300.000 euros

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 22 de Maig de 2010

El Govern va signar ahir un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per tal de crear un espai educatiu únic del sistema andorrà que permeti l’aprenentatge en l’entorn virtual, tal com es fa ja amb la majoria de centres universitaris.

Així ho va anunciar la ministra Susanna Vela, que va comparèixer a la seu del Govern amb el rector de la UPC, Antoni Giró.

De fet, no es tracta estrictament d’un conveni, sinó d’un annex a un document que ja existia. La UPC ja col·labora amb l’executiu des de fa temps en diversos àmbits, i amb el text rubricat ahir, la UPC serà l’encarregada d’importar el mateix model de campus global que es fa servir al centre de Barcelona. El Govern pagarà per aquest servei un total de 300.000 euros.

Segons va explicar el secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, també present a l’acte, la implantació de la fórmula constarà de diverses fases, segons un calendari ja planificat. Hi haurà una primera prova pilot, en la qual catorze centres provaran el sistema, i si funciona s’exportarà més tard a la resta del país.

La titular d’Educació va destacar que “l’objectiu és crear un entorn educatiu virtual basat en el mòdul com a unitat principal”, de manera que tots els alumnes puguin descarregar els continguts del curs. Les accions en aquest sentit estaran en línia amb la política del Govern de modernitzar les infraestructures i aprofitar les noves tecnologies, actualitzant tant com sigui possible les eines del sector públic.

El rector de la universitat va mostrar-se encantat de cooperar amb l’administració del país, i va explicar que “és una satisfacció per a nosaltres ampliar la col·laboració en la gestió d’una plataforma”. La UPC exportarà el saber fer en matèria de campus virtuals, amb un sistema que segons la pròpia entitat “és una referència mundial”. La implantació de la tecnologia es portarà a terme “pas a pas i seguint el patró de prova i error”, ja que a vegades “en l’àmbit de la informàtica no tot és exportable”, segons va explicar Giró.