Entrevista a Jaume Bartumeu

Autor:
Font:
Publicat el: 1 d'Octubre de 2007

Albert Roig Espai de reflexió i comentaris

Avui publiquem una llarga entrevista al president del grup parlamentari socialdemòcrata i líder del PS, Jaume Bartumeu.

La podeu llegir aquí. Ja sé que opinar sobre els polítics comporta riscos, perquè ràpidament les ments més maquiavèl·liques, intoxicadores i pobres d’esperit ho aprofiten per etiquetar-te. Però a la meva edat després de molts anys tractant amb ells, no m’afecta gens i em sembla que he demostrat al llarg dels anys que he intentat ser el màxim d’objectiu possible, mai ho he pogut ser al 100% perquè, com més d’una vegada he comentat, fer-ho és impossible. Dic tot això d’entrada, perquè ja aviso a tot aquell que em llegeixi que no cal que em col·loqui cap etiqueta, perquè segur que s’equivocarà.

Vaig anar a fer-li l’entrevista dijous passat. I el vaig veure molt tranquil, com aquell que constata que el millor per a l’opció política que encapçala és veure passar el temps i deixar que els liberals caiguin pel seu propi pes, sense necessitat de fer gaire soroll. Corrobora aquesta afirmació la pila de focs parroquials encesos per elaborar les llistes dels liberals, i amb un pols obert en determinades parròquies entre els líders locals i la direcció nacional del PLA.

L’entrevista a Bartumeu no fa altra cosa que aprofundir en el discurs que fa temps els socialdemòcrates estan fent quallar entre la societat: govern desestructurat, unes lleis econòmiques que fan mal a l’economia productiva, descrèdit de les institucions, intents fallits de diàleg i consens… en tota l’entrevista només dóna el benefici del dubte al Ministeri d’Interior i Justícia, comandat per Antoni Riberaygua, sobre les bones intencions del ministre a l’hora d’aplicar les quotes d’immigració. Però aquest benefici del dubte dura poc perquè tot seguit argumenta perquè no és una solució bona des de la seva visió política. Segurament Antoni Riberaygua o Antoni Martí, deuen ser uns dels pocs contrincants polítics a qui Jaume Bartumeu li mereixen un respecte, des del punt de vista de la discrepància i la confrontació política, és clar.

En la xerrada transcrita al BonDia, Bartumeu també parla de comunals… diu que no fa travesses, però afirma que “El nostre ànim és anar a revalidar els governs comunals que ja tenim, Andorra la Vella i Encamp, i anar a guanyar posicions en el govern d’almenys dos comuns més i assegurar fins allà on sigui possible la presència de consellers socialdemòcrates”. Des del meu punt de vista això és apostar per un 4 a 3, i ho dic jo i no ell, que consti. Però a part de travesses i d’intentar desmotivar un electorat escaldenc que podria optar pel vot a Antoni Martí, el líder socialdemòcrata ja pensa en el futur i en allò que pot passar després de les eleccions comunals en el govern de l’Estat.

pdf.jpg