El Govern aprova el decret de regulació de l’accés al bàtxelor

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Maig de 2010

El Govern va donar llum verda al decret de regulació de l’accés als ensenyaments estatals de bàtxelor, que estipula que el nivell acadèmic mínim per accedir als estudis del primer cicle universitari és el batxillerat o el seu equivalent reglamentari.

Seguint aquesta premissa, el decret regula aquesta primera condició, essent el títol de batxiller andorrà el requisit bàsic per accedir al bàtxelor. S’afegeixen també tots els diplomes d’ensenyament superior que per ser intrínsecament d’un nivell superior al batxillerat permeten l’accés al bàtxelor.

La seva redacció i aprovació, permet també donar compliment immediat al conveni de reciprocitat d’accés a la universitat signat entre Andorra i Espanya; un acord que van rubricar el 4 de maig, a Madrid, la ministra d’Educació, Susanna Vela, i el seu homòleg espanyol, Ángel Gabilondo. En aquest sentit, s’estableix que poden accedir al bàtxelor els estudiants provinents del sistema educatiu espanyol que compleixin amb les condicions marcades pel conveni i seguint procediments similars de verificació i acreditació en ambdós països. Per a estudiants provinents d’altres sistemes, i en particular dels països de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, es permet l’accés sempre que compleixin els requisits propis del seu sistema.

El decret regula també l’accés als ensenyaments estatals de bàtxelor per a persones de més de 25 anys mitjançant la superació d’una prova adaptada al bàtxelor que prèviament hagin elegit.

pdf3.jpg