Bartumeu porta al Consell d’Europa el “cas PaperS”

Autor:
Font:
Publicat el: 5 d'Octubre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

Redacció 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va presentar ahir davant del plenari de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa, a Estrasburg, el seu informe sobre la despenalització de la difamació.

Bartumeu, que va fer una intervenció de vint minuts, va exposar davant de l’hemicicle europeu alguns dels casos més recents d’actuacions de governs que atempten contra la llibertat d’expressió.
Abans de finalitzar la seva intervenció, Bartumeu es va referir a la denúncia que el cap de Govern, Albert Pintat, va portar a la fiscalia pel cas PaperS, el butlletí mensual que edita el Partit Socialdemòcrata. En aquest sentit, el president del grup parlamentari va explicar a l’Assemblea Parlamentària que el fiscal general, Robert Ampuy, va enviar la policia a l’oficina parlamentària del cap de l’oposició i que aquesta setmana la Batllia ha decidit arxivar les actuacions penals instades pel màxim responsable de l’executiu i el fiscal general.
Respecte a la resta de casos, Bartumeu va citar el segrest del setmanari espanyol El Jueves, això com la denúncia de la fiscalia general de l’Estat, els fets esdevinguts a l’Azerbaidjan, a Polònia i també a França els judicis contra Le Monde i l’escorcoll a la redacció de Le Canard Enchaine.

pdf.jpg