Bartumeu: “El Govern vol deixar l’INAF desmantellat i desarborat”

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Setembre de 2007

el Periodic

Enric Guinart

El Govern liberal vol deixar l’INAF desmantellat, desarborat i d’alguna manera penjat alhora de poder exercir l’àmbit que la llei li dóna». Amb aquesta contundència, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, analitza la situació que viu el Consell d’Administració de l’Institut Nacional Andorrà de Finances, que pot esclatar en una greu crisi.

I és que els moviments que ha viscut l’ens supervisor del sistema financer (amb una llarga absència de president des de la dimissió de Xavier Jordana per ocupar el càrrec de ministre d’Urbanisme i Ordenament Territorial, que després va venir acompanyada de la proposta de l’Executiu per nomenar nous membres a l’ens però que recentment ha quedat en no-res ja que el Govern ha retirat les candidatures) són considerats per Bartumeu com «un intent de l’Executiu de congelar la situació de l’INAF perquè no tingui res a fer o no pugui fer res». A la vegada, el líder de l’Alternativa hi afegeix que «constatem que des que vam participar a l’acord (per al qual al Consell de l’INAF hi haurien tres membres proposats pels liberals, dos pels socialdemòcrates i un pels centristes), hi ha una voluntat clara del Govern de retallar, frenar i contenir l’activitat de control i de supervisió i de gestió directa com a autoritat financera pública de l’INAF».

I VALORA SA, ENTREMIG / Bartumeu destaca que l’afer Valora «és l’exemple més clar que en aquest país no hi ha Govern o que, en tot cas, no hi ha voluntat d’assumir les responsabilitat d’Estat». El cap de l’oposició creu que el Govern hauria de donar els mitjans a l’INAF per resoldre aquest cas «manifestant la confiança suficient com perquè l’INAF pogués enllestir l’expedient sancionador». Una tasca que no s’està complint, segons Bartumeu: «El Govern no té cap pressa, i segurament no té cap ganes que li arribi l’expedient de Valora perquè haurà de prendre una decisió».

pdf.jpg