Comunicat de premsa relatiu a la lluita contra la corrupció del sistema judicial

Autor:
Font:
Publicat el: 29 d'Agost de 2007

logo-gps-consell.JPG

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume BARTUMEU, ha promogut a l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa una iniciativa adreçada a formular als estats membres del Consell d’Europa recomanacions de caràcter legislatiu per lluitar contra el perill que representa per l’Estat de Dret l’eventual corrupció del sistema judicial.

La proposta de recomanació és coherent amb els treballs parlamentaris duts a terme per Jaume BARTUMEU durant els darrers anys a Estrasburg.

La proposta promoguda per Jaume BARTUMEU ha estat signada per quinze (15) parlamentaris socialistes, quatre (4) parlamentaris democristians -populars- i un (1) parlamentari liberal. Entre els vint signants hi ha representants de Liechtenstein, Mònaco, San Marino i Andorra.

En efecte, Jaume BARTUMEU fou el “rapporteur” (ponent) de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa abans de l’adopció dels convenis penal i civil sobre la corrupció i ha estat durant diversos mandats -és encara vui- el representant de l’Assemblea parlamentària en les reunions plenàries del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO).

El text de la proposta de recomanació fa així directa referència -paràgraf 5- al conveni penal sobre la corrupció del Consell d’Europa així com al Conveni de les Nacions Unides contra la corrupció.

Alhora -paràgraf 6- es recorda en la proposta que el Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO) ha trobat sovint una feble confiança ciutadana en el món judicial, conjuminada amb la sensació que la corrupció judicial és important.

En aquest context, el GRECO, es diu en la proposta, “… ha dit clarament que… el restabliment de la confiança del públic en els jutges i en el procediment judicial en el conjunt requereix reformes institucionals decidides i el reforçament de la independència judicial front a qualsevulla influència abusiva”.

Andorra la Vella, 29 d’agost del 2007

Document adjunt en format htm

Recull de premsa en format pdf