Homologar l’FP a França i Espanya

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 de Març de 2010

L’executiu confia iniciar en breu les converses amb les autoritats espanyoles i franceses, amb les quals pretén acordar l’homologació de les diverses titulacions de formació professional que actualment es poden cursar al sistema andorrà.

Així ho va explicar la ministra d’Educació, Susanna Vela, que va revelar que la intenció és poder fer els primers passos per aconseguir aquest pacte abans que finalitzi el present any escolar. Vela va fer aquest anunci durant la visita que tant ella com el cap de Govern, Jaume Bartumeu, van fer al centre de formació professional, a Aixovall, coincidint amb la jornada de portes obertes en la qual alumnes de secundària van poder conèixer de primera mà quines formacions s’imparteixen a les instal·lacions.

“Aquesta és una de les feines prioritàries que ens marquem”, va manifestar la màxima responsable del ministeri, que considera que aquesta fita és clau per assolir un plus de qualitat a tot el sistema educatiu. En aquest sentit, Vela va avançar que el pas inicial per tancar aquests acords amb França i Espanya, que permetran als titulats andorrans poder treballar en aquests dos països, consistirà en l’elaboració i publicació al BOPA dels diferents decrets que regulin els estudis.

Actualment, el centre d’Aixovall ofereix cinc branques: estètica, activitats esportives i de lleure, la sociosanitària, microinformàtica, i el secretariat multilingüe. Les tres últimes, a més, donen l’opció de cursar un segon cicle de batxillerat formatiu per especialitzar-se. Vela va indicar que l’ampliació de l’oferta dependrà, bàsicament, de “la demanda dels joves”, tot i l’interès que han mostrat alguns sectors, com el de l’automoció o el de la reparació de calefactors, per facilitar la realització de pràctiques. La ministra va advertir que “cal tenir una massa crítica d’alumnes”. Vela va defensar la qualitat dels estudis, ja que “són interessants i tots tenen sortides tant a Andorra com als països veïns”.

A la jornada de portes obertes hi van participar prop de 400 joves. Els tallers que permetien conèixer de primera mà els diversos estudis estaven organitzats pels mateixos estudiants del centre educatiu.

pdf3.jpg