Montilla s’interessa per l’evolució de la situació política d’Andorra

Autor:
Font:
Publicat el: 24 d'Agost de 2007

el Periodic

El president de la Generalitat comparteix inquietuds amb Bartumeu

El líder de l’Alternativa analitza la proposta econòmica del PS amb Castells

Enric Guinart 

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla va aprofitar els moments previs a l’inici de la tradicional trobada d’estiu de socialistes que organitza la plataforma Nou Cicle a Vilopriu per mantenir una conversa amb el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, en què, entre altres coses, va mostrar interès per l’actualitat política del Principat.

Així, Bartumeu va explicar ahir al vespre que el màxim dirigent del Govern català li va mostrar la seva inquietud pel moment polític que viu el país: «M’ha preguntat com estava evolucionant la situació a Andorra». La trobada entre Montilla i el líder de l’Alternativa també va servir per analitzar les relacions amb Europa. Precisament d’aquest tema també en va parlar amb el conseller d’Economia, Antoni Castells, a qui Bartumeu també va recordar «en quin estat d’evolució estem en la nostra proposta econòmica i l’equip que hi tenim treballant». Una conversa que va servir de continuació a la trobada que van mantenir tots dos el mes de març passat.

PER UN NOU DISCURS SOCIALISTA / Pel que fa al contingut de l’acte, entre les diferents intervencions va destacar la de l’europarlamentària socialista Maria Badia (amb la qual molt probablement Bartumeu es reunirà a principi del mes que ve), que va fer una presentació sobre La Convenció del futur, una iniciativa que impulsa el sector catalanista del PSC per renovar el discurs socialista. En aquest sentit, «el rellançament i donar una bona empenta a la convenció pel futur que han promogut els companys de nou cicle» va ser una de les reflexions que més va elogiar Bartumeu de l’acte. D’altra banda, i després de destacar que el PSC «ha de liderar Catalunya i el catalanisme», el president Montilla no va passar per alt el conjunt d’incidències que han viscut recentment les infraestructures de Catalunya, que han generat «un clima de contrarietat en la societat catalana», va remarcar. A la trobada, en què van participar 330 càrrecs i simpatitzants socialistes, també hi van assistir altres polítics socialistes catalans destacats com ara l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, la consellera Marina Geli, així com Raimon Obiols, Manuela de Madre, Martí Carnicer o Anna Balletbó.

pdf.jpg