Els sectors del turisme i el comerç celebren la creació d’un ministeri

Autor: ALEIX TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 17 de Març de 2010

Els principals agents econòmics del turisme i el comerç del país van acollir ahir amb una gran satisfacció la notícia de la remodelació que va anunciar el cap de Govern, i especialment que a partir d’ara hi hagi un ministeri que es pugui dedicar de manera exclusiva a Turisme, Comerç i Indústria.

Cal recordar que serà el socialdemòcrata massanenc Claude Benet qui liderarà la cartera. Alguns fins i tot van qualificar aquest moviment d’estratègic i de necessitat vital.

Així, per exemple, el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va afirmar que la iniciativa del cap de Govern era “més que encertada” i que la col·laboració amb el ministre seria sens dubte “tan bona com ha estat fins ara”, ja que, segons Pantebre, l’únic punt on hi ha hagut desacord és el dels horaris comercials. No obstant això, el president de la Cambra sí que va demanar que els afers comercials “no quedin en un segon pla”, atesa la primera impressió que Benet se centrarà de manera especial en les accions turístiques.

El president de les associacions de comerciants del país, David Fraissinet, no està gens preocupat per aquest tema. És més, considera que Benet té el perfil ideal per desenvolupar la tasca que se li ha encomanat. En primer lloc perquè “coneix molt bé el comerç d’Andorra”, i després perquè el turisme “té a veure molt amb el funcionament del comerç”.

Qui també va agrair la creació del nou ministeri va ser el president de la Confederació Empresarial (CEA), Xavier Altimir, que no veia de gaire bon ull la “saturació de feina” que fins ara podia tenir algun ministre. “Estava tot massa sobrecarregat, ara en canvi hi haurà més dedicació”, va ressaltar, “i el comerç i el turisme són els motors econòmics més potents que tenim”. Altimir també va assenyalar que coneixia personalment Claude Benet, i que “té grans coneixements del món del comerç, i la nostra ajuda per a tot el que calgui”.

D’altra banda, tant el director de Grandvalira, José Blanco, com el de Vallnord, Martí Rafel, van coincidir que era “una gran notícia”, i que donarien tot el suport que Benet necessités. Un altre aspecte que van voler ressaltar els directors dels dominis esquiables és la gran satisfacció per la feina feta per Pere López, que fins ara gestionava la cartera de Turisme, i que segons ells ha culminat “projectes d’una gran importància”, com ara la gestió dels majoristes de viatge britànics.

pdf3.jpg