Bona festa de la Constitució per a tothom!

Autor:
Font:
Publicat el: 14 de Març de 2010

CONSTITUCIÓ D'ANDORRA

Novament hem arribat a un 14 de març, oportunitat de celebrar amb plena normalitat la Constitució. Pedra angular de la democràcia, la Constitució ha anat assentant la seva presència entre nosaltres i ha esdevingut l’escenari que ha facilitat la proximitat entre ciutadans i institucions i, també, la normalitat entre institucions.

Sobretot, si per normalitat entenem que Andorra obtingués, amb la Constitució, i gràcies també a la tenacitat de la seva ciutadania, sempre emprenedora, que la va votar afirmativament, la possibilitat de millorar les seves condicions de vida, i de renovar els valors de la solidaritat, la justícia i la democràcia.

Estic convençut que, avui, la majoria de ciutadanes i ciutadans entenen la Constitució com una eina per continuar apostant per una societat contemporània, que ara rellança les seves estructures econòmiques i socials per remuntar la crisi econòmica.

Una societat que viu un moment històric, en què enfortirà la seva imatge internacional, farà que la seva economia s’obri a l’exterior i deixarà de banda la seva consideració de paradís fiscal.

La Constitució va ser l’esperó que Andorra sempre havia necessitat per reordenar institucions i estaments i per situar-se al món modern.

Fou i continua sent un exercici de gran responsabilitat col·lectiva, que ens ateny a totes i a tots, que ressalta allò que ens uneix i no pas allò que ens separa. Per això val la pena festejar-la.

I convé que ho fem convençuts de la validesa de la Constitució com a eix vertebrador de la nostra vida en societat.

Bona festa de la Constitució per a tothom!

Jaume Bartumeu Cassany

Cap de Govern

pdf3.jpg