El Govern diu que la manca de pressupost farà més difícil renovar el material dels Bombers

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 9 de Març de 2010

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va afirmar ahir que «el fet que no hi hagi un pressupost aprovat dificultarà la reposició del material indispensable per al cos de Bombers». Naudi va dur a terme aquestes declaracions durant la celebració de la festivitat dels Bombers a la caserna de Santa Coloma.

En l’acte també hi van ser presents el cap de Govern, Jaume Bartumeu; el síndic general, Josep Dallerès; el copríncep episcopal, Joan- Enric Vives, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, entre d’altres. Naudi va afegir sobre el material necessari que «si cal es comprarà amb crèdits extraordinaris».

El director del cos de Bombers, Joan Carles Recasens, va recalcar sobre aquesta qüestió que, «en no aprovar-se el pressupost, els 800.000 euros compromesos en inversions per als Bombers no es compraran». Recasens va comentar que «per exemple el telèfon de muntanya del cos de Bombers s’ha espatllat. Hem de demanar un crèdit extraordinari per comprar un mòbil?». També va assegurar que entre el material que s’ha de renovar destaca el d’enderroc o d’excarceració. Naudi va afegir que els darrers anys hi havia hagut un «retard en l’adquisició de material per als Bombers» i va remarcar que l’actual Govern estava solucionant aquesta mancança. Les declaracions del titular de la cartera d’Interior van provocar la resposta del president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen. Segons va afirmar, «el que ha dit el ministre respecte al fet que els Bombers no podran comprar material perquè no hi ha pressupost és el que em faltava per sentir». Nomen va dir que «nosaltres ja hem deixat clar al Govern que tindrà el vot positiu d’ApC al Consell General si demana crèdits extraordinaris per qüestions socials com aquesta». El líder del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi va voler deixar clar que, pel que depengui de la seva plataforma, els bombers tindran el material que necessitin.

Naudi també va explicar que «als propers mesos estarà a punt la Llei de Bombers perquè pugui entrar a tràmit parlamentari». El ministre va assegurar que aquest text es farà tenint en compte el que opini el cos especialitzat i també els esborranys sobre aquest projecte legal que s’havien realitzat en anys anteriors. Naudi va aventurar que podria estar enllestit a l’estiu. Segons va afirmar, «aquesta llei permetrà desenvolupar diversos reglaments com el de la carrera professional del cos especial». El director dels Bombers, Joan Carles Recasens, va afegir que «creiem que la Llei de Bombers és molt necessària perquè els membres del cos puguin desenvolupar la seva carrera professional».

Naudi va assegurar també que el Govern actual vol potenciar la formació entre els membres del cos ja que «hi ha hagut una etapa en què van ser deixada de banda i ara s’hi incideix més».

pdf3.jpg