Els empresaris critiquen la falta de pressupost

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 de Març de 2010

Els principals representants del món empresarial van acollir amb preocupació el rebuig al projecte de pressupost que es va produir dijous al Consell General.

En general, defugen repartir culpes als polítics, però lamenten que amb un tema de rellevància no hi hagi pogut haver consens. En tot cas, es mostren una mica més tranquils pel fet que l’executiu pugui anar demanant crèdits extraordinaris per funcionar.

De fet, fonts de Casa de la Vall van confirmar ahir que no hi ha cap límit per al Govern en les lleis vigents a l’hora de sol·licitar els crèdits. Per tant, tot dependrà que la cambra parlamentària els aprovi. En principi, el líder de Coalició Reformista (CR), Joan Gabriel, ja es va pronunciar sobre aquest tema en declarar que els deixaria passar tots “si estan ben explicats i justificats”.

La directora de la Confederació Empresarial (CEA), Mònica Codina, va assegurar que es tractava d’una notícia “dolenta”. “L’administració és un client de moltes empreses, que se’n ressentiran”, va posar en relleu. Codina, a més, va explicar que els sectors de la construcció i els serveis ho patirien de forma especial, ja que els terminis de pagament “s’allargaran més de forma inevitable”.

El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va coincidir amb Codina en afirmar que “les dotzenes parts limitaran molt la inversió, i això no és bo tenint en compte la situació econòmica actual”. A més, considera que “és una llàstima que els polítics no s’hagin posat d’acord en un tema tan important”.

El més crític va ser el president de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix. Va qualificar de “barbaritat” la votació de dijous i va assegurar que “hi ha una part d’Andorra que ha perdut les eleccions i encara no se n’ha adonat”, en al·lusió a CR, a qui va acusar de practicar el “caciquisme”.

pdf3.jpg