Braga revisa amb Bartumeu l’estat de les relacions bilaterals

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 12 de Febrer de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va acceptar la invitació per visitar properament Portugal i entrevistarse amb el primer ministre, José Sócrates, tal com li va demanar el secretari d’Estat de les Comunitats Portugueses, Antonio Braga, en el decurs de la reunió que van mantenir ahir al matí.

Braga va repassar amb Bartumeu l’estat de les relacions bilaterals, així com els acords en matèria fiscal que s’han de signar en el futur quan Andorra ja tingui desplegada la nova legislació tributària. Durant la trobada, el portuguès va reiterar el seu agraïment pel suport d’Andorra a la candidatura lusitana com a membre no permanent al Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Posteriorment, Braga es va reunir amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, que, en la mateixa línia que Bartumeu, va manifestar al secretari d’Estat la seva satisfacció pel bon moment de les relacions bilaterals entre els dos països, unes relacions que, segons va informar l’Executiu en un comunicat, encara s’enfortiran més amb la visita del president portuguès, Aníbal Cavaco Silva.

ALTRES TEMES BILATERALS
Bartumeu va exposar al secretari d’Estat la voluntat andorrana d’acostament a la Unió Europea i la perspectiva d’un futur acord monetari amb les institucions europees. Braga aprofita l’estada a Andorra per reunir-se amb els col.lectius lusitans al país, acompanyat per l’ambaixador Mario Damas i el conseller de les Comunitats Portugueses a Andorra José Manuel da Silva. Avui, Braga s’entrevista amb la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela.

pdf3.jpg