El Govern aprova el nou reglament regulador del càlcul de prestacions que ofereix la CASS

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 25 de Gener de 2010

El Govern ha aprovat un nou reglament que regularà la base del càlcul de prestacions per incapacitat temporal, maternitat, viduïtat i orfenesa, per poder determinar els imports.

Així mateix, des de l’Executiu també es va informar de la decisió de nomenar Maria Geli Rissech com a responsable del Registre d’Organitzacions Sindicals.

A l’hora de determinar la base de càlcul de les prestacions per incapacitat temporal, maternitat, viduïtat i orfenesa, es tindrà en compte el salari mensual global dels dotze darrers mesos treballats precedents a la data del fet causant, o en el cas que no s’hagi treballat dotze mesos, la base de càlcul serà el salari global mensual mitjà del període efectivament treballat. En cas que una persona no justifiqui cap període de cotització els darrers dotze mesos anteriors al fet causant, la base de càlcul serà el salari global mitjà cotitzat a la CASS pel conjunt de persones assalariades durant l’any immediatament anterior a la data del fet causant.

El reglament també estableix que els complements, primes i gratificacions s’integren en el període on van meritar i no en el que es van liquidar i que les situacions d’atur de treball produïdes en el període de referència es tenen en compte a l’hora d’establir la base de càlcul de les prestacions. D’altra banda, en el reglament s’introdueix el concepte de pluriactivitat com la situació en la que algú exerceix una activitat assalariada i una activitat per compte propi.

pdf3.jpg