La nova terminal de l’aeroport de Tolosa permetrà acollir fins a 8,5 milions de turistes

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 22 de Gener de 2010

L’aeroport de Toulouse-Blagnac va inaugurar ahir la seva quarta terminal (el Hall D), destinada als vols europeus i internacionals.

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, s’hi va desplaçar des de Madrid per assistir-hi. La construcció de la terminal, iniciada al 2006, s’inscriu en el pla de desenvolupament de l’aeroport i respon a la saturació de les seves infraestructures. Segons assenyala el Govern en un comunicat, la capacitat de l’aeroport de Tolosa va fregar el límit al 2008 i al 2009 amb 6,3 milions de passatgers anuals. En aquest sentit, el president de l’aeroport Toulouse-Blagnac, Jean- Michel Vernhes, va indicar que «l’obertura del Hall D (de 40.000 m) duplicarà pràcticament la superfície de l’aeroport, fet que permetrà acollir fins a 8,5 milions de passatgers en vista al període 2015-2020».

En matèria de seguretat, l’aeroport de Toulouse-Blagnac s’ha dotat d’un sistema de filtratge d’equipatge facturat d’última generació totalment automatitzat. Es tracta del mateix sistema que s’ha triat a Dubai i a Montreal, i que ja s’ha provat a les terminals B i C. A més, s’ha construït un nou viaducte que permet el transport de passatgers fins a uns pocs metres abans de la zona d’embarcament. El Hall D compta amb una estètica on hi predominen unes superfícies de vidre. Aquesta nau de vidre i acer, dissenyada pels arquitectes Cardete&Huet i el despatx d’estudis OTCE, acull una zona comercial de 1.650 metres quadrats, 8 accessos d’avions (4 dels quals amb passarel·les), 8 accessos de controls de seguretat i 12 taulells de facturació (extensibles a 24). Paral·lelament, es construeix un nou aparcament de 3.200 places, que està previst que sigui operatiu al 2011. El proper dissabte 6 de març és la data fixada per tal que el gran públic pugui descobrir la nova terminal, amb una jornada de portes obertes.

pdf3.jpg