El Govern començarà a pagar entre avui i dilluns els subsidis per atur involuntari

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 8 de Gener de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va assegurar ahir que entre avui i dilluns es pagaran les prestacions per desocupació involuntària, que encara no havien estat abonades. Aquesta mesura per ajudar els qui han quedat sense feina va entrar en vigor al novembre i es van presentar 67 sol·licituds, de les quals se’n van aprovar 27.

Es dóna la circumstància que a principis de desembre hi havia més de 300 persones apuntades al Servei d’Ocupació que buscaven feina.

L’Executiu haurà d’abonar 6.327 euros per les vuit prestacions en aquest àmbit concedides al novembre i 15.366 euros pels subsidis atorgats al desembre. López va comentar que, a més, cinc persones ja havien trobat feina i, per tant, no rebran el subsidi i va afegir que no hi havia una causa principal en les 40 sol·licituds denegades. El ministre d’Economia va explicar que les 67 sol·licituds presentades constitueixen «un nombre molt inferior al que havíem previst inicialment des del Govern».

A més, el ministre d’Economia i Finances va comentar que durant els propers dies s’abonaran les pensions de solidaritat per a la gent gran durant el 2009 que no s’havien pogut pagar per manca de pressupost. De les 619 sol·licituds rebudes, se’n van aprovar 372 i se n’havien pagat 240, un 64%. En quedaven pendents de pagament 132.

pdf3.jpg