El SAT2TICO reclama una Llei de garanties sindicals

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 19 de Desembre de 2009

El cap de Govern va reunir-se ahir amb el secretari general del Sindicat de Treballadors del Sector del Comerç i de l’Hostaleria (SAT2TICO), Toni Capdevila, i el seu portaveu, Carlos Jori.

Ambdós van presentar tres reivindicacions que consideren “la base que necessita el treballador”, segons van informar a l’ANA. Aquestes reivindicacions són un Estatut dels Treballadors, una Llei de garanties sindicals i que l’1 de Maig sigui festiu.

Pel que fa a la Llei de garanties sindicals, Jori va assenyalar que Andorra, “com a país democràtic ja l’hauria de tenir”, perquè “hi ha molta por que es faci un sindicat” per possibles represàlies o acomiadaments. En aquest sentit, el Govern va comprometre’s a reunir-se entre el gener o el febrer amb el sindicat per començar a elaborar una proposta de llei.

Respecte a l’1 de Maig, el SAT2TICO vol poder manifestar-se i convida la gent “a fer vaga de braços caiguts”. Pel sindicat, el Primer de Maig “és com la Constitució del treballador” i per aquest motiu ha de ser festiu, per permetre que els assalariats puguin manifestar els seus neguits laborals.

pdf3.jpg