Andorra i Catalunya col·laboraran perquè l’aeroport de Lleida-Alguaire sigui rendible

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Desembre de 2009

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, es va reunir ahir amb el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat catalana, Oriol Balaguer.

En aquesta trobada van acordar que Andorra i Catalunya col·laboraran estretament per fer que l’aeroport de Lleida- Alguaire tingui més rendibilitat i es converteixi en una porta d’entrada als Pirineus. En aquest sentit es pretén que hi hagi un traspàs d’informació eficient entre Andorra i Catalunya de tal manera que les dues administracions coneguin l’estat de les negociacions entre els operadors turístics i les companyies aèries.

Posteriorment López, acompanyat del director de Turisme, Sergi Nadal, i del director d’Andorra Turisme, Àlex Andrés, van visitar les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire, una infraestructura que començarà a funcionar el 17 de gener vinent. En una primera etapa l’aeroport estarà focalitzat en el mercat turístic francès, italià i espanyol. A finals del 2011 els esforços s’ampliaran cap al turisme britànic, entre d’altres.

La delegació andorrana va visitar les instal·lacions acompanyada de Balaguer i del delegat del Govern espanyol a Lleida, Miquel Pueyo. Tant Balaguer com Pueyo van assegurar que es tracta d’una infraestructura pensada per créixer en un futur. Per la seva banda, López va assenyalar que l’obertura de l’aeroport suposa una gran oportunitat ja que obre nous mercats turístics tant a l’estiu com a l’hivern. El ministre d’Economia i Finances va afegir que aquesta infraestructura ha de convertir- se en una instal·lació de referència per a Andorra, juntament amb els aeroports de Barcelona i Tolosa.

Posteriorment López va visitar l’Ajuntament de Lleida, on va ser rebut pel seu alcalde, Àngel Ros, que va expressar el seu agraïment pel fet que Andorra aposti per l’aeroport de Lleida-Alguaire i va posar en relleu que la marca Pirineus és molt potent a Catalunya.

Quan entri en funcionament, l’aeroport de Lleida-Alguaire podrà acollir fins a 16 vols diaris. La pista té 2,5 quilòmetres de llargada i 61 metres d’amplada. La superfície total de la terminal, tant la que està destinada a acollir els passatgers com la zona de càrrega, és de 3.000 metres quadrats.

pdf3.jpg