Positiu acostament amb els joves

Autor: Editorial
Font: El Periòdic
Publicat el: 30 de Novembre de 2009

El Centre de Formació Professional d’Aixovall va acollir dissabte passat una jornada que és la primera pedra per construir la futura Llei de joventut que el Govern socialdemòcrata pretén construir mitjançant un procés participatiu on precisament la veu dels joves tingui molt a dir en el que serà el contingut final de la legislació en qüestió.

Així, durant el transcurs de la primera trobada de delegats de Secundària, Batxillerat i Formació Professional, el secretari d’Estat de Joventut, Manel Blasi, va remarcar que “no es poden fer polítiques de joventut sense els joves”. I és per aquest motiu que la secretaria que lidera conjuntament amb la Secretaria d’Estat d’Educació han decidit organitzar una reunió que doni veu al jovent del país en edat escolar. Blasi mateix va explicar que el citat acte havia de servir per escoltar les principals preocupacions dels joves en el que suposa l’inici d’un necessari acostament entre els polítics i aquest col.lectiu. A més, aquest embrionari diàleg es vol perllongar amb el temps a través de més reunions presencials, però també mitjançant altres vies com ara la proposta, en estudi, que consisteix en crear una xarxa virtual que permeti l’intercanvi d’idees. A partir d’aquí, veiem amb molt d’optimisme la iniciativa endegada per l’Executiu per dos motius: per un costat, ens satisfà que d’una vegada per totes la classe política aposti per allò que fa temps que reclamem: la participació de la societat civil en la configuració del futur marc legislatiu. I per tant, ens agrada que, d’una banda, el debat sobre una iniciativa legal no es limiti exclusivament a la dinàmica pròpia dels partits polítics i, de l’altra, considerem beneficiós que el diàleg amb el col.lectius afectats per una legislació es materialitzi en el període de construcció de la pròpia llei i no a posteriori ja amb la proposta política sobre la taula. L’altre punt que considerem un encert és l’impuls d’una estratègia d’interacció amb el poble que justament es posa en marxa amb l’acostament cap a un col.lectiu que de ben segur és el que a dia d’avui està més allunyat de la política: els joves.

Una de les reivindicacions de les que van poder prendre nota els representants del Govern dissabte passat és la voluntat que s’impulsi el treball conjunt dels alumnes dels tres sistemes educatius. I precisament, en el propi programa electoral del PS, s’inclou el compromís d’enfortir la comunicació i col.laboració entre els tres sistemes educatius que conviuen al Principat. Aquí ja tenim un punt de partida per anar avançant tot i mantenint un treball conjunt que creiem que s’hauria d’ampliar en d’altres sectors del país que requereixen d’una desplegament legislatiu.

pdf3.jpg