Bartumeu i Sòcrates signen avui el novè acord fiscal

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 30 de Novembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, van arribar ahir a Portugal per participar en la 19a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que aplega els màxims dirigents de l’Amèrica Llatina, Espanya, Portugal i Andorra. En el marc de la cimera, Bartumeu té previst firmar el novè acord d’intercanvi d’informacions fiscals.

Aquesta tarda, Bartumeu i el primer ministre portuguès, el socialista José Sócrates, signaran l’acord fiscal entre Portugal i Andorra, el novè dels 12 que el Principat necessita per sortir de la llista grisa de paradisos fiscals e l’OCDE. L’objectiu final de la signatura, però, és l’aixecament de la doble imposició, que actualment grava les exportacions de serveis des d’Andorra cap a Portugal, i que només serà possible després que el Principat hagi establert una fiscalitat interna homologable.

Al matí, Bartumeu prendrà la paraula en la sessió d’obertura, el moment en què es preveuen les intervencions o discursos dels 32 caps d’Estat i de Govern presents a la Cimera. Aquesta nit, el cap de Govern assistirà al sopar oficial ofert pel president de la República, Anival Cavaco Silva al Palau Nacional d’Ajuda. La Cimera es clou demà al matí amb una nova sessió plenària. La 19a edició de la trobada se centrarà en el desenvolupament tecnològic i la lluita contra el canvi climàtic. Segons va informar EFE, el projecte de Declaració de Lisboa que previsiblement serà aprovat a la Cimera inclou un programa iberoamericà que té per objectiu el foment i la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació, les TICs que, casualment, és un dels punts del programa socialdemòcrata per a l’Administració general. També s’intentarà trobar una participació coordinada i proactiva de cara a la Conferència de Copenhaguen pel canvi climàtic.

pdf3.jpg