El Lycée d’Encamp esdevindrà una realitat el curs 2012-2013

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 24 de Novembre de 2009

El delegat de l’Ensenyament Francès a Andorra, Michel Maginot, va aprofitar la visita de la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, a les instal.lacions de les escoles Maternals i de Primària franceses de la Massana, per anunciar l’acord formal entre els governs per tirar endavant el futur Lyceé d’Encamp.

La intenció, va explicar Maginot, és que el nou centre comenci a acollir alumnes d’aquí a tres anys, és a dir, que sigui operatiu a l’inici del curs 2012-2013. Les dues administracions ja han formalitzat el conveni al respecte, després que l’ens andorrà lliurés una proposta d’acord de cessió de dret de superfície i la part francesa, per la seva banda, aprovés una destinació de crèdits específics per costejar l’obra.

Maginot va explicar ahir que el collège francès tindrà una capacitat aproximada per acollir 600 alumnes, tot i que, vistes les necessitats actualment, només en siguin necessàries 400. La intenció amb les places restants és que durant un temps alguns dels alumnes del Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella siguin traslladats al d’Encamp, i d’aquesta manera poder aprofitar “per tancar aules a l’edifici de la capital per anar-les renovant”, va manifestar Maginot.

Pel que fa al perfil d’alumnes, el Lycée d’Encamp anirà destinat a tots els escolars de les zones altes, és a dir, d’Encamp, del Pas de la Casa, de Canillo i d’Ordino. Pel que fa a aquesta última parròquia, Maginot va afegir-la confiant que ja estarà finalitzada l’obra del túnel de les Dues Valires i que, per tant, tindran més a prop el centre d’Encamp que el de la capital. A més, una part dels alumnes d’Escaldes també aniran al Lycée d’Encamp. Els restants de la parròquia escaldenca, així com els d’Andorra la Vella i de Sant Julià, es quedaran a l’actual collège. L’objectiu de cara al futur és que la balança quedi equilibrada entre els dos Lycées, i que cadascun aculli entorn de 600 alumnes.

El terrenys on s’ubicarà aquest nou centre escolar per desdoblar el Lycée és la zona encampadana de Prada de Moles, on prèviament havia d’anar-hi l’Escola Andorrana. El Govern francès serà el que es farà càrrec de la construcció del centre.

L’INTERNAT, PER A BTS

D’altra banda, l’actual internat del Lycée Comte de Foix canviarà la tipologia dels seus residents. Actualment acull majoritàriament alumnes que viuen al Pas o en zones pròximes, tant d’Andorra com de França. Però tenint en compte que ara aquests escolars aniran al Lycée d’Encamp, ja no caldrà que passin la nit al centre. Per aquest motiu, Maginot va explicar que la intenció és que hi aculli estudiants de BTS (Brevet de Technicien Supérieur) procedents de França o del país, ja que es tenen “mitges seccions i seria interessant omplir-les”, va comentar el Delegat d’Ensenyament Francès.

pdf3.jpg