El Govern mantindrà les obres aturades fins que hagi examinat tots els informes tècnics

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 12 de Novembre de 2009

El Govern va decidir ahir mantenir les mesures cautelars a la zona de l’accident de les obres del túnel dels Dos Valires. Així, fins que l’Executiu no hagi pogut examinar tots els informes tècnics relatius a l’accident a l’estat de la resta de les estructures de la connexió amb la carretera general 3 a la Massana, les obres de tot el perímetre restaran aturades i també en quedaran tancats tots els accessos.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va manifestar que «treballaran totes les hores que calgui, però que no es prendran decisions precipitades», i seguidament va afegir que intentaran que es trigui «el menys temps possible».

Els informes que té el Govern sobre la taula són el del Servei d’Inspecció de Treball sobre la cobertura sanitària dels treballadors afectats, un de preliminar del Ministeri d’Ordenament Territorial, un realitzat per la direcció facultativa de l’obra sobre l’esfondrament, i un de la UTE constructora en relació a a l’afectació de l’accident a la resta de les obres. Així mateix, el Govern està examinant les condicions de l’adjudicació de les obres de data del 5 de desembre del 2007. Segons Bartumeu, el Govern té la «obligació» de revisar-ho tot, ja que l’obra es va adjudicar per 28 milions d’euros i, a més, «ha comportat un accident d’unes conseqüències gravíssimes ». En aquest punt, el cap de Govern no va voler entrar en la qüestió de si es va fer correctament o no. Així, el que es vol és comprovar amb quins criteris es va fer l’adjudicació i «si corresponen a la realitat». També en relació als informes, el Govern va acordar encomanar, a la vista de la informació rebuda, «una anàlisi tècnica complementària» sobre la seguretat de l’obra i la seva solidesa.

Finalment, el Consell de Ministres també va acordar impulsar la Fiscalia a fer una acusació pública ferma i a assenyalar responsabilitats si es demostra que hi ha hagut negligència o imprudència en l’accident, per demostrar que està disposat a arribar al fons de la qüestió.

Millora dels ferits

Els ferits que estan ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell evolucionen favorablement de les seves lesions, segons informa el Servei Andorrà d’Atenció Sociosanitària (SAAS). Pel que fa als que van ser traslladats a la unitat de cremats de la Vall d’Hebron, els dos es troben ingressats a planta on són tractats de les cremades que pateixen al 10% i al 20% del cos. El que va ser traslladat el mateix dissabte i que dimarts va rebre l’alta ja va ser repatriat ahir després de resoldre els tràmits de derivació.

pdf3.jpg