Comunicat de premsa relatiu a la proposta de recomanació per a promoure la protecció dels “donneurs d’alerte”

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Maig de 2007

europa.jpg

Durant la darrera sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Jaume BARTUMEU ha presentat una proposta de recomanació per a promoure la protecció dels anomenats “donneurs d’alerte” que són les persones que, de bona fe i a partir de sospites raonables, denuncien fets de corrupció a les persones o autoritats responsables.

Tal i com es diu en la proposta, còpia de la qual s’acompanya en llengua francesa -en la qual ha estat presentada- la por de les possibles repercussions i, fins i tot, les persecucions judicials que pugui comportar una denúncia fa que no hi hagi encara el que es pot qualificar com “cultura de l’assenyalament” suficient per aconseguir trencar la llei del silenci.

El “Grup d’Estats contra la corrupció” (GRECO) ha constatat sovint que no hi ha cap protecció específica que empari els funcionaris o agents de l’administració que assenyalin un cas de corrupció en l’administració pública.

És en aquesta línia que la proposta promoguda per Jaume BARTUMEU pretén estudiar la qüestió i formular les recomanacions adequades al Comitè de Ministres del Consell d’Europa.

La proposta, que té com a segon signant el conseller socialdemòcrata Vicenç ALAY, ha estat signada per un total de vint-i-sis parlamentaris (vint socialistes, tres democristians, dos liberals i un no-inscrit, el senador centrista francès Yves POZZO DI BORGO).

Proposta     Recull de premsa